Laatste update 15 oktober 2020

Het CBR heeft besloten om het dragen van een mondkapje tijdens de rijles onderdeel van het hygiëneprotocol te maken. Vanaf maandag 19 oktober neemt CBR geen praktijkexamen meer af als tijdens de rijlessen vanaf die datum door opleider en leerling geen mondkapje is gedragen. De kandidaat zal hiernaar gevraagd worden bij aanvang van het examen.

Ook kandidaten die voor het theorie-examen door een opleider per taxibus of touringcar naar het examencentrum worden gebracht en daarbij aantoonbaar geen mondkapje droegen, zal het CBR niet toelaten. BOVAG en de andere brancheorganisaties hebben ook ingestemd met dit nieuwe beleid in een poging om de deuren van de CBR-examencentra open te kunnen houden in deze tijd van strengere coronamaatregelen.

Risico minimaliseren

Het CBR informeert alle opleiders en kandidaten persoonlijk over deze aanscherping en neemt deze vraag op in de gezondheidscheck voorafgaand aan het rijexamen. Als het nodig is, wordt het examen uitgesteld. Het is van belang dat de gezondheidsrisico’s voor medewerkers, klanten en bezoekers van de examencentra worden geminimaliseerd. Daarom hanteert het CBR een hygiëneprotocol en dragen examinatoren en kandidaten bij alle rijexamens sinds mei een mondkapje. Sinds september draagt iedereen die zich bij het CBR in de publieke ruimte beweegt een mondkapje dat het CBR verstrekt. Veel opleiders en leerlingen dragen tijdens de rijlessen al een mondkapje en met deze nieuwe maatregel wordt dat de standaard.

Bron: https://mijn.bovag.nl/actueel/nieuws/2020/oktober/cbr-mondkapjes-ook-tijdens-rijlessen