Mijn naam is Jan Hamelink (60 jaar) en ik ben gespecialiseerd rij-instructeur. Met mijn automaat en schakelauto leer ik iedereen veilig autorijden in de omgeving Rotterdam, Dordrecht en Hoeksche Waard. Ik gebruik mijn expertise om jou te helpen als leren autorijden veel moeite kost.

Burgerlijke staat: getrouwd met Isa angela-bloemsaat-fotografie-jan-hamelink-41

Woonplaats: Maasdam

Vooropleiding: HAVO

Sociale Academie: Maatschappelijk Werk

Beroep: rijinstructeur, gespecialiseerd in faal- en rijangst, adhd, autisme en mensen met een lichte lichamelijke of verstandelijke beperking.

Aantal kinderen: 2, zoon Mathias en dochter Bodine 

Waarom ben ik gespecialiseerd?

Ik wil iedereen leren rijden. Maar omdat ik dit werk al zolang doe, is het voor mij geen uitdaging meer om een reguliere leerling te leren autorijden. Mij geeft het veel voldoening om juist die groep op te leiden die meer moeite heeft om te leren rijden. Ook ben ik gespecialiseerd in het weer op (de) weg helpen van rijbewijsbezitters.

angela-bloemsaat-fotografie-jan-hamelink-45Hoe ik hierop ben gekomen

De menselijke geest is heel fascinerend. Ik vind het leuk om het positieve in mensen te zoeken en te stimuleren. Menselijke gedragingen fascineren mij. Er is een punt in mijn leven geweest dat ik maatschappelijk werker wilde worden. Dat studeerde ik aan de Sociale Academie Karthuizer in Amsterdam. Die betrokkenheid zet ik nu in bij mijn rijschool. Door nu mijn energie en deskundigheid te geven, zie ik de rijder naast me groeien in zowel de vaardigheden als het zelfvertrouwen.

Ervaringsdeskundige

Sinds 1987 ben ik al rijinstructeur en vanaf 1999 werd mijn eigen rijschool opgericht. Een jaar later begon ik mij in rijangst te specialiseren, omdat ik in de praktijk zag hoe groot de invloed van rijangst en faalangst op mensen is. Dat veiligheid in het verkeer belangrijk is, weet ik juist  als ervaringsdeskundige. Op 14-jarige leeftijd overkwam mij namelijk een levensbedreigend ongeval, en het kostte een jaar om hiervan te revalideren. Opnieuw moest ik leren lopen. Vele jaren later liep ik nekletsel op door een aanrijding achterop. Hier heb ik tot op de dag van vandaag last van, want zware hoofdpijnen plagen mij soms. Ook kreeg ik in 2011 buiten mijn schuld om een zware aanrijding. Hierbij brak de stuurairbag mijn borstbeen, wat twee maanden lang ademhalingsproblemen veroorzaakte.

Wat is mijn geheim?

Ik hou van mensen en help ze graag! Ik heb veel geduld en inlevingsvermogen. Ik breng graag het beste in mensen naar boven om de zelfredzaameid te vergroten. Ik help je om je zelfvertrouwen stap voor stap op te bouwen. Ik pas mijn tempo en niveau aan op de leerling. Door mij juist te focussen op dingen die goed gaan, geeft dat vertrouwen.

Mijn motto is dus: maak je niet ongerust, want ik help je op (de) weg.

Klik op deze button om contact met mij op te nemen.