Wil je rijden, maar heb je adhd? Hier wil ik je graag bij helpen als deskundig rijinstructeur. Dus maak je daarover verder vooral geen zorgen.

Mijn specialisatie is je juist te leren rijden als je adhd hebt. Mijn lessen zijn anders dan bij een gemiddelde rijschool omdat ik de stof voor jou in stukjes hak. Zo valt alles wat je moet leren tijdens een rijles beter te behappen.

Reageren op de juiste prikkels

Voor jou als adhd’er moeten prikkels gemakkelijk te verwerken zijn. De pas geschilderde ramen van de buren zijn immers niet belangrijk, maar wel het rode verkeerslicht en je achterligger. Ik leer jou je aandacht te verdelen, zodat je reageert op de juiste prikkels. Zo word jij een goede automobilist. En door tijdig op het verkeer te anticiperen, kom je door de rijtest heen. Hier vertel ik jou zo meer over.

Hamelink 006Rijtest bij adhd

Net als autisten (en andere doelgroepen die ik hier niet noem) moeten adhd’ers aantonen dat ze geschikt zijn om te leren autorijden. De Nederlandse wet schrijft daarom medische keuring en een rijtest voor. Het CBR laat je die dus ondergaan, als je bent gediagnosticeerd als adhd’er. Voor de procedure raad ik je aan deze link even goed te lezen.

Adhd’er in de auto: aandacht verdelen

Toch heb ik er vertrouwen in dat je als adhd’er kan leren autorijden. Ondanks dat je moeilijk kan focussen, of snel bent afgeleid. Ik help je je aandacht te verdelen. Autorijden is immers multi-tasken. En onthoud: wanneer je je maar op een ding richt, gaat het ander niet goed.

Theorie met wil en doorzettingsvermogen

Als je iets heel graag wilt, dan is dat je sleutel tot succes. Wil jij je rijbewijs halen dan zal (eventueel met individuele begeleiding) ook de theorie gehaald moeten worden Bij Het Verkeers Theorie Centrum heb ik al vele jaren een fijn contactpersoon, Wim in’t Veld, die graag bij je thuis komt om je te helpen de theorie te leren. Hij geeft je op jouw niveau en tempo les.  Je kan ook een keer per maand klassikaal theorieles krijgen van Wim in Dordrecht.

Wim heeft al veel van mijn leerlingen met verschillende beperkingen met succes geholpen. Bedankt Wim!

Jij gaat toch zeker ook met wat hulp je theoriecertificaat halen?

Positieve feedback

Dat is wellicht veel informatie, maar het gaat goed komen. Ik ben namelijk positief ingesteld, dus je krijgt positieve feedback. Want door een fout negatief te benoemen word je onzeker. Ik breng je stapsgewijs verder door je te leren hoe je het dan wel had moeten doen. Ik zie de mogelijkheden in jou. Zo raak je op een hoger plan. Dus bij mij kan je zeker slagen voor je rijbewijs als je adhd hebt.