Wil je rijlessen maar ben je gediagnosticeerd met autisme? Dan leer ik je graag om stapje-voor-stapje auto te rijden. Zou het jou lukken als autist om dat te leren? Vast wel. Hoe ik jou daarbij kan helpen, dat ga ik je vertellen. 

Hamelink 007

Stel, dat je autistisch bent en misschien ook wel erg faalangstig, omdat je beperking het je knap moeilijk kan maken. Dan volg je lessen bij mij en ben je op een dag klaar om af te rijden. En al hoop je misschien dat examen uit te stellen vanwege zenuwen… 😉 Faalangst, laat ik daar nou ook in gespecialiseerd zijn. Uiteindelijk krijg ik je toch zover om je examen aan te vragen, omdat ik alles in stukjes heb gehakt. Misschien wordt het voor jou als autist een lange weg. En heb je er daarom nog weinig vertrouwen in, maar wie weet slaag je wel gewoon in 1 keer.

Rijlessen met complimentjes

Ik ga graag positief te werk. Als je als instructeur alleen de fouten benoemt, dan maak dat mensen nog faalangstiger. Ik leg geduldig uit waarom je iets fout doet en hoe het wel moet. Ik geef complimenten voor de dingen die je goed doet. Fouten maken is niet erg. Blijf rustig, los het op en ga verder mer de rit zonder je uit het veld te laten slaan.  Zo slaag je wellicht in een keer.

Theorie met wil en doorzettingsvermogen

Als je iets heel graag wilt, dan is dat je sleutel tot succes. Wil jij je rijbewijs halen dan zal (eventueel met individuele begeleiding) ook de theorie gehaald moeten worden Bij Het Verkeers Theorie Centrum heb ik al vele jaren een fijn contactpersoon, Wim in’t Veld, die graag bij je thuis komt om je te helpen de theorie te leren. Hij geeft je op jouw niveau en tempo les.  Je kan ook een keer per maand klassikaal theorieles krijgen van Wim in Dordrecht.

Wim heeft al veel van mijn leerlingen met verschillende beperkingen met succes geholpen. Bedankt Wim!

Jij gaat toch zeker ook met wat hulp je theoriecertificaat halen?

Rijden met autisme

Dus bij mij kan je zeker je rijbewijs halen als je een vorm van autisme hebt . Houdt er wel rekening mee dat het CBR wil dat je een medische keuring en een rijtest ondergaat. Voor de procedure: lees dit aub.