De uitkomst van de plannen van de Alliantie Samen Sterk lijkt een verplichte certificering voor de rijschoolbranche te worden. Dat valt te lezen in het verslag van een gesprek tussen de alliantie en minister Van Nieuwenhuizen.

Op 30 september stond de vervolgafspraak tussen de Alliantie en de minister op de agenda. In het verslag hiervan valt te lezen dat Van Nieuwenhuizen aan de slag wil met de aanbevelingen. Zo is afgesproken dat er een commissie vanuit de overheid wordt ingesteld die zich gaat bezighouden met een ‘verbeteringsslag in de breedste zin’. Deze commissie moet zich ook buigen over een certificering en keurmerk voor rijscholen. De commissie krijgt een onafhankelijke voorzitter, dus niet iemand uit de gelederen van de alliantie. Deze week moet duidelijk zijn wie deze voorzitter wordt.

De stakeholders dringen sterk aan op een certificeringstraject met een verplicht karakter. De Alliantie heeft zelf ook al de nodige stappen gezet om de verbeteringsslag in gang te zetten. Zo worden de kaders voor het certificeringstraject nu langzaam afgetekend. De voorwaarden waarom kwaliteitsrijscholen moeten voldoen, worden later waarschijnlijk ook in overleg met de nieuw te vormen commissie worden afgestemd. De eerste stappen moeten zijn gezet voor de verkiezingen van 2021.

Bron: rijschoolpro.nl